29 juli. spanien

Okej, inte mánga dar kvar nu.. idag (tisdag), imorgon (onsdag), sen áker vi till barcelona igen pá kvällen och áker hem torsdag morgon! trákigt! Och jag har knappt blivit ngt brun! :-( Kommer vara blekast när sommaren är slut! Och vädret är ju bra i sverige fortfarande. orättvist! Idag köpte jag i alla fall manikyr sättet jag kollar efter. blir kanske en väska när vi áker till barcelona igen.
Här har i alla fall jag och amdas@ mkt roligare än er, sá det sá!
kyssar / ida17

27 juli. datacafé

Blir lite mer tid att skriva idag. Men inte mycket. Idag har vi soklart solat och badat. Men vafan, det är lika varmt i sverige som här! Det är orättvist! Men i alla fall. Idag har jag, Amanda och Kim varit med tre spanska pojkar. Dom trodde jag var 16 och Amanda 15. Men i alla fall, jätte snälla, synd att dom behövde oka till Barcelona nu Po kvällen igen.. imorgon blir det mer sol och bad, tror inte jag kommer logga in ngt po datan innan jag är i sverige igen, men inte säker. Men annars for ni hemma hare so bra ni kan utan mig och amdas@ för vi hare alldra bäst här tillsammans!
see u suckers / idasjutton

24 juli. spanien

Okej, pá fyra minuter ska jag skriva ihopp allt det här! elr mindre, 2 minuter. Spanien är grymt med amanda! vi har mycket roligare än dig i alla fall! Skriver mer nágon annan dag! Ha det bäst / ida

19 juli.

Imorgon vid den här tiden är jag i Barcelona. Kommer gotta mig och ha det
riktigt skönt i elva dagar. Shoppa inne i Barcelona ungefär två dagar och resten
sola och bada i platja d'aro. amdas@ är där samtidigt, och vi kommer ha grymt kul.
till alla er som kommer sitta här hemma i sverige i sommar vädret. hej då!
buenos noches y adios / ida

19 juli. tre dagar på landet

Då var man hemma i stan igen. Tre sissta dagarna hade jag ingen data och det är lika med inget bloggande. I Torsdags fyllde pappa år. Och gissa på vilken riktig otursdag den 17 juli är? För fem år sen dog min kanin på pappas 40årsdag. Och då var det såklart jätte sorgligt, eftersom jag var runnt 9 år då. I år den 17 juli dör min gammelfarmor!
Igentligen inte så konstigt, hon va 99 år tror jag och har varit sjuk och trött så himla länge. Men ändå, sorgligt att pappas mormor ska dö på hans fördelsedag! Dagen efter kommer i alla fall farmor Saga, Farmors kussin Kerstin, faster Ulli, "farbror" Jan, och Kussin Erik. Vi äter på Asknäsgård på Ekerö och är somsagt på landet hela dagen. Jan och Erik stannar över natten för att tillbringa nästa dag i Stockholm. Resten åker hem till Jönköping.
Inte så mycket mer att säga om dagarna.. Tränar fys varje dag. Men tror inte min kropp förvandlar det till kondition, för jag känner knappt någon skillnad i varken styrka eller kondition. Konstigt.
Skriver mer senare för nu är det packning till Barcelona som gäller. Kyss&smek /ida

16 juli. sommaren är kort!

Tycker inte alla att man ska vara ute på sommaren? Inte sitta inne och typ spela tv-spel. Okej, jusst nu är inte jag rätt person att sitta och säga att man ska vara ute i friska luften och ta vara på solen. Eller. Det här är det sissta jag gör innan jag går ut i solen och antingen solar helt och hållet eller håller på med innebandyklubba&boll. Och dessutom har jag varit ute hela dagarna ända sen sportscamp. Så jag är nog igentligen rätt person att säga det.
Jag tänker på min lillebror och hans kompisar. Dom sitter inprincip hela dagen framför antingen vår tv och spelar hockeyspel/bilspel/fotbollsspel. När dom tröttnat på våra spel går dom till nästa och spelar där. Möjligtvis att dom cyklar iväg till vattnet doppar sig och kommer upp igen.
Är inte det trist? Och onödigt. Man har hela vintern hemma i stan att sitta och spela dator/tv-spel. Men jusst nu sitter han som fastklistrad och har säkert inte en tanke på att vara ute. Gott folk, ta vara på den sol vi har här i Sverige.
Becouse "sommaren är kort, det mesta regnar bort."
Ha en bra dag alla. Kyssar / ida17


15 juli. sommar&sol

Idag var det verkligen strålande väder! I alla fall här på Ekerö. Hoppas alla hade en lika bra sommar-dag som jag. För är det inte riktigt mysigt, när man inte har någon att vara med, att bara lägga sig i solen och läsa en bok, lyssna på musik och låta dagen gå? Visst, läsa bok. Låter inte kul för dagens tonnåringar, speciellt inte i fjortonårsåldern. Men om man har en bra bok, inte någon sådan dålig fantasy-saga som typ din svenskalärare väljer ut att ni ska läsa och skriva citat till, en sådan bok ni bara läser för att ni måste. Utan har en bra bok, som typ handlar om typ vardagliga saker. Så är det faktiskt riktigt skönt att bara ligga där och låta dagen gå. OCH DESSUTOM FÖRBÄTTRE SOLBRÄNNAN!
Lite pinsamt är att jag faktiskt inte har badat ordentligt på hela sommaren! Jag orkar inte ta cykeln och dra mig ner till vattnet, fy på mig!

14 juli. det ska gå!

När jag gör saker vill jag att det ska gå direkt! Jag hatar att öva, öva, öva och öva. Speciellt när jag vet att det är en sak jag kan och helt plötsligt funkar det inte. Som tillexempel igår och idag, när jag hade tagit med innebandyklubborna hit ut till landet för att hålla på och 'trixa' med. Jag vet att jag kan kicka med bollen rätt okej i vanliga fall. Inte kanonbra men det funkar, ca 60-70 stycken. Och när jag nu på sommarlovet inte har gjort något sånnt speciellt mycket kan man ju tänka sig att det går lite sämre i början. Men inte så dåligt som att inte enns komma över 40 kickar någon gång! Mamma säger att jag ska fortsätta träna på det, för då kommer det funka tillslut. Men sånn är inte jag. Jag lägger av efter ett tag. För jag vet att jag kan det, och när det bara 'skiter sig' hela tiden blir jag irriterad och tycker det är tråkigt. För jag VILL kunna saker direkt när jag gör det. Inte öva hela sommaren för att när säsongen börjar bara kunna lika bra som jag var från början, DET ÄR TRIST.

13 juli. dagen idag.

Idag blev det en tur hem till stan. Jag träffade Emilia sis och vi åkte in till hötorget. Jag köpte body butter, eftersom jag hört av speciellt esmat att solbrännan behålls längre om man 'återfuktar' huden efter solning. Ska se om detta stämmer. Tror faktiskt det, eftersom att Esmat är bra på sånnt och brukar ha rätt i sånna samanhang (a) köpte dessutom en ny concealer till läpparna plus ett vanligt vitt linne. Emilia köpte lika dant i svart.
Kvällen har varit kaos, typ tusen bråk med både mamma och lillebror. För ofta att man inte blir arg om han först skuter en innebandyboll rakt i ögat på mig, sedan hänger över min säng till spegeln och kladdar ner mina sängkläder, väska med alla mina kläder i & alla saker som t.ex. mobil&Ipod med typ något hårgél eller va det var.

Haha, jag har lugnat ner mig och har fortsatt kvällen med att fixa ny header och bakrund hit till bloggen. Nu när jag skrivit klart detta innlägg hade jag tänkt göra styrketräningen, så att jag inte börjar fuska med den!

           

12 juli. djurgården - ifk göteborg

Jusst nu sitter jag och kollar på matchen Djurgården - Ifk Göteborg. Som kommentatorerna säger så är det faktiskt Djurgården som har "spelet". Trotts att jag älskar Dif över allt annat måste jag faktiskt säga att det inte är speciellt bra spel. Och inte mycket folk alls på råsunda, och dessutom släppar vi in 1-1 ett riktigt pinsamt mål!
Jan Taur börjar med att göra ett snyggt med enkelt nickmål från en hörna i 37de minuten. Bara en minut senare kommer bollen ner mot Pa Dembo Touray och Toni Kuivasto, jag tror det var Kuivasto som klantade sig och typ trillade, en ifk-spelare trillar över honom Touray går ut för att plocka bollen, istället snubblar han (eller något) över dom två liggande spelarna och Götebrogs lagkapten har öppet mål att lägga en bredsida rätt in. FÖR ENKELT POJKAR!
Och efter den pinsamma 1-1 matchen mot Trelleborg måste faktiskt djurgården ta sina poäng nu! Kom igen pojkar, vi ligger på 8:de plats och både Aik och Hammarby ligger över oss, pinsamt! Kämpa, vi ska ha vårt sm-guld!

    

11 juli. färgar håret

Jusst nu sitter jag med färg i håret, håller på att färga utväxten. Tänkte göra det nu innan Barcelona-resan så att underhåret bleks tillsammans med överhåret, rätt smart eller hur ?
Förra året hade jag citron i håret nästan varje dag, i alla fall utomlands. Alla säger ju att håret ska bli mycket ljusare av detta, men är det sannt ? Jag hade det som sagt det i håret varje dag, men märkte inte någon större skillnad från när jag inte haft det. Men ja, kanske det blektes mer.. ?



10 juli

Vaknade 10 över 12 idag. Gick upp och la mig och sola direkt, kanske åt en macka där imellan är itne riktigt säker. Låg där och sola ryggen lite mer än en timme tror jag. Sedan gick jag in och åt lite sallad eftersom mamma ville att jag skulle äta någon sorts lunch. Sedan kollade jag lite tv, och råkade visst starta ett vatten krig med Victor och fjortisen (a) dom typ badade i vattenspridaren och jag tog en annan vattenslang och sprutade och då tog dom en till och börja spruta på mig. jag tog en vattenkanna och hällde över Victor sedan sprang jag in i friggen. och hotade dom att blöta ner hela Victors täcke om dom inte lät mig gå ut och byta om. och så råkade jag trilla i hans säng så hela den blev blöt (a) och sen sprutade dom med slangen mot dörren när jag öppnade då slängde jag täcket mot dom och det trilla på det blöta golvet. Och sedan när mamma kom hem blev det värsta utskällningen. Höhö.
Inget mer om idag tror jag, det blir rätt långtråkigt att skriva nu på sommaren så jag ska försöka hitta på något som kan va kul. Ha en bra kväll allihopa! / ida17

9 juli. landet

helluu everybody!
Idag blev det en slappardag på landet. Det är rätt skönt faktiskt att ha en helt lugn dag och kväll och inte va ute och springa ute med massor av folk. Mamma väckte mig vid tjugo över tolv. Tror inte jag åt någon frukost, gick och la mig och sola direkt istället. Hade tänkt ut och springa nu när jag är back on track igen. Men tar det i morgon istället, idag blev det knä-övningar och styrketräning. Men nu får det där vanliga börja igen, kondition varranan dag och styrka varranan.
Det måste ju bli lite ordning på kroppen innan säsongen börjar igen!

Nu på kvällen var det "picknick" på dansbanan. Kycklingsallad med bröd.
Gick hem innan alla andra vuxna och kollade på tv. Nu har Victor och lillfjortisen kommit och tagit den (a)
så istället blev det datan nu ett tag. Senare tv igen tror jag.
Kyss / ida

8 juli. landet idag.

Godmorgon, om det är ngn som är uppe såhär dags.
Idag blire träffa Axel lite innan han åker till Gotland, kommer sakna honom!
Senare runnt middagstid åker jag, mamma & lillebror ut till landet och kommer vara där hela veckan.
Det blir lite kolla på allsång på skansen och senare kanske någon film. Myskväll kommer det vara
i alla fall.  Det kommer bli en rätt skön vecka på landet. Och eftersom jag blivit bra i halsen igen kan jag både vara ute i solen och börja med fyset nu igen! Ha en bra dag alla / ida17


7 juli

Idag skulle jag ha sovit aas länge om inte väckarklockan ringde. Mammas bil gick ju sönder på vägen hem från öland igår så vi satt fasst på en bilverkstad i Norrköping klockan 12 igårkväll. KUL!
Men nej, upp och sminka sig och shit och sen iväg till slussen och träffa Axel. Det var mysigt. Höhö.
Nu på kvällen blire hemma kväll eftersom jag inte får va ute och träffa Emilia.. :/
Ha en bra kväll alla / ida17

5 juli. dagen

Idag vaknade jag riktigt tidigt igen, klockan 9. Det beror på halsen, att alvedonen har slutat verka och att det gör så himla himla ont. Jaja, det går över (hoppas jag)
Efter uppstigning går vi allihop ner till vattnet, Josefine följer med. Hon och jag kommer lite senare, för jag hade jätte ont i halsen. Är där lite, äter vattenmelon (a)
går upp, hon ska äta lunch, vi fikar. Sedan spelar jag, Emil, Emilia & Victor kort, cyklar till löttorp, spelar kort igen och äter en sen lunch. Sedan cyklar till löttorp igen.. (a) Efter ngn timme åker Lasse, Emil och Emilia hem till Växjö. Jusst håller jag på att "packa" eftersom vi bestämt oss att åka hem imorron kväll istället för måndag tidigt på morgonen. Bra beslut. Eftersom jag både får träffa Axel längre och sova lite mer.
Kyss / idasjutton


sen kom jag på att jag inte sagt något om köpet i borgholm (?!)
det blev en Tommy Hilfiger tröja. Sådan vanlig typ "bomull"
långärmad, v-ringad. Och rosa. Kostade 800 kr. skulle
igentligen kostat 1500. Bra köp tycker jag

4 juli. dagen

Idag blev en riktigt lat dag, beroende på allt det med halsen som står i förra innlägget var jag ju inne hela dagen. Kollade på tennisen wimbeldon, eller i alla fall försökte förstå hur tennis reglerna med poäng funkar, eftersom jag ALDRIG har fattat det ! Det är rätt ballt med tennis, typ något som jag alltid har velat spela, haha. Tror inte det skulle vara riktigt min grej kanske (a)
När jag tog andra alvedonen för dagen somnade jag i alla fall i soffan och missade båda semifinalerna. Typ en timme senare satt Josefine brevid mig och försökte väcka mig (-:
Nu på kvällen kommer Emil, Emilia & Lasse från Växjö hit. Har inte träffat dom på länge så det ska bli lite kul faktiskt :-)
Och hoppas det blir bättre med min hals faktiskt.. Ha en bra kväll. Kyss / ida




ölandsbron (a)

4 juli. irriterad!

Hejhej. Hade skrivit hela mitt inlägg och sen försvann det, därför blev rubriken som den blev..
Idag hade jag riktigt svårt att sova på morgonen, det berodde troligen på halsen tror jag. Jag vaknade vid fem i nio och steg upp vid nio när jag hörde att mamma gick upp. Jag hade så otroligt ont i halsen som jag har haft ett par dagar nu, sen i måndags tror jag. Vi började fundera på om jag blivit smittad av pappa som nyss haft halsfluss, så mamma ringde läkarmotagningen. Fick tid där klockan 11.15. Halsprovet visade inte på någon halsfluss eller det där andra sjukdomen vet inte vad den heter. Alltså bara ett vanligt virus än så länge. Men gud vad jag har ont i helsen verkligen ! Alltså kommer jag få äta alvedon & halstabletter , gurgla munnen med saltvatten & inte vara ute i solen någonting, så får jag hoppas att det går över. Stakars mig faktiskt, nu när det verkligen är sommarväder här och allt, så ska jag sitta inne vid data och tv typ för att inte få mer bakterier..
Jaja hoppas du har lite mer tur än mig nu under sommaren! Puss / i

3 juli. toppen väder!

Hejhej ! Jusst nu är det ju verkligen toppen väder, eller hur ?! Ja, i alla fall här på öland, har faktiskt ingen aning hur det är blå alla andra ställen. Men här hare vart på himmel utan ETT ÄNDA moln på två dar! Sug på den!
Igår fyllde min lillebror 12 år (tror jag) (a) vi firade tillsammans med cissis familj och deras kompisar, åkte gocart och åt på lammet&grisen här på öland.
Idag va första dagen sen innan midsommar som jag har fått sovit hur länge jag vill. Det blev ändå inte så långt, halv 12 vakna jag när det blev alldeles för ljust i mitt rum. Gick upp, åt en pankaka till frukost eftersom jag inte klarar att svälja så mycket annat på grund av mitt halsont.
Josefine kom ett tag efter det och vi spelade kort ute i trädgården, när hon hade gått för att åka till hennes morfar i kalmar la jag mig och sola. Och gud va snabbt det går att bli brun! jag solade ryggen kanske en halvtimme, hade glömt att knäppa upp banden på bikinin så dom låg typ annorlunda än vad dom brukade. Och bara efter sånn kort tid fick jag värsta bikiniranden av det.
Haha man får ju passa på när det är bra väder! Så jag hoppas det är det imorgon också för då blire mer sola för min del.

Okej, märkte att inlägget blev väldigt långt nu.. men det får bli lite så när man inte skriver så ofta nu på sommaren.
Hoppas alla har lika bra sommardar som jag (a) puss / i

RSS 2.0