29 (30) / 11 - lite av helgen

Det blev två datum uppe i rubriken, klockan är ju faktiskt över tolv! Hann inte skriva något igår efter att vi varit och ätit middag med våra gamla kompisar Nora, Adrian & Gerd. Det var jätte trevligt. Jag och Nora garvade ihjäl oss typ hela tiden. Hon är så rolig den flickan och jag bryr mig verkligen inte om åldern. Hon är 96a tror jag, men det spelar väl ingen roll? Nora är i alla fall den jag får sjukast humor med av alla! (på ett psitivt sätt!)

Idag var det att gå upp tidigt och sen iväg och döma matcher. Efter det direkt till globen för att kolla hockey. (ett argt och ledsamt inlägg kommer om det senare.) Efter detta var det meningen att jag typ skulle träffa Emilia och Linnea, men jag orkade inte eftersom jag var helt slut. Jag låt hemma hela kvällen själv och kollade på andra Arn-filmwn istället.

Sen är det så att jag fått ny mobil av papi idag. Samma mobil som Ebba har typ fasst i svart och guld. Alltså är den inte alls ny, men klart bättre än den jag hade nu! Lite knasig färg tycker jag bara. Plus att mitt gamla minneskort inte funkar i den här, så ALL MIN MUSIK kommer försvinna!!!! Fatta vad hemskt!

Nu ska jag sova, eftersom jag har viktig match imorgon! Kommer komma riktiga bilder från dagarna nu när jag har en ny mobil med sladd till datorn. Dock inte just nu eftersom den ligger på laddning. Istället bild på själva mobilen.


28 / 11 - SKOLA

Hinner inte skriva alls nu, ska iväg till skolan! Tråkigt va! Sista dagen innan helg i alla fall. Ska träffa Katta och Cecilia efter skolan sen blir det middag med några kompisar.
Här kommer bild på Esmat, urgullig! (Ornö i våras)


27 / 11 - all snö borta!

Nu blir det en pluggis eftermiddag. (IGEN!!) har kommit igång rätt bra med vårat stora arbete om Franska revolutionen, men det är så himla mycket texter så jag måste verkligen jobba hemma!
Senare ikväll är det träning, så får nog sätta fart snart!

Och sen är ju all snö borta också! Blir faktiskt depremerad. Om bara några dagar är det 1/12 och då ska det väl ändå vara vitt på marken? Liksom December utan snö? Okej, jag vet det har varit så himla många år nu.. men ändå. Jag älskar snö!



Eftersom jag fortfarande inte har ngn sladd till kameran
blir det gamla bilder! denna är på mig och lollo på
vcafe, haha!

27 / 11 - skola

Japp, skola om fem minuter. Tråkigt men ändå..
Tyvärr har jag inte fått in bilder på datan eftersom pappa gav mig fel sladd till kameran! Och nu är han i Växjö och jobbar. Så jag får se när jag får in nya bilder. Men det kommer komma det lovar jag!
Nu börjar det bli dags att klä på mig yttekläder, ha en bra dag!


No one wants forever

Älskar den här låten..


16 / 11 - tisdag & onsdag

jag skrev ju tyvärr inte igår, så det får bli lite uppdatering från tisdagen också. var på Rådmansgatans Espresso House med Olivia, Emilia och Ebba. vi hade jätte mysigt med Chai-latte osv. Bilder kommer troligtvis komma under kvällen när jag har tid.

Sitter just nu och tittar på filmen Marie Antoinette. Vi jobbar ju om Franska revolutionen på So:n. Så jag slår två flugor i en smäll och tittar på filmen för nöjes skull och för att veta lite mer om henne som person (om man nu får veta det? Våran So lärare sa att filmen var bra för att få en inblick i hennes liv.)

Har också hunnit klart med min Svenska bokrapport idag, STOLT. Alltså kommer jag troligen få ett bra betyg nu till jul i svenskan. Hihi.

vad ska alla göra ikväll? PUSS



gamal bild men..

25 / 11 - skola

Inte så mycket att säga nu på morgonen. Är såklart jätte trött och inte alls sugen att gå till skolan. Men men, man måste ju, så det är bara att göra det. Det kommer vara en helt vanlig dag utan håltimmar osv.
Tror däremot att jag, Emilia, Ebba (och någon mer?) ska träffa min och Emilias gamla klasskompis Olivia efter skolan. Inte helt hundra, men jag tror vi bestämde det igår.
Annars är det bara hem och plugga. Kul va?

Vad ska alla göra idag ? PUSS

24 / 11 - olycksfågeln

För att boken som jag läser (typ färdig) är så himla bra ska den faktiskt få ett inlägg här. Olycksfågeln är hennes tredje bok i kriminalroman-serien. Och såhär lyder baksidan:

- Patrik Hedström och hand kollegor på Tanumshede polisstation har haft en lugn vinter. Men när våren kommer börjar det hända saker. Den omdiskuterade dokusåpan Fucking Tanum drar in samhället och än en gång drabbas Fjällbacka av ond bråd död.
Det som första ser ut som en anlig bilolycka visar sig vara ett mord. Sedan Patrik upptäckt kopplingar till liknande fall runt om i Sverige inser han att gärningsmannen troligen har fler liv på sitt samvete. Kort därefter hittas en av dokusåpadeltagarna död i en soptunna. Har detta brutala mord något samband med seriemördaren som polisen jagar?



väldigt liten bild, men det får duga.

24 / 11 - ingen kamera

Nej tyvärr har jag inte hittat någon sladd till den här mobilen jag har just nu. Men troligtvis kommer jag få ny mobil till nästa helg, så det blir inte många dagar utan en riktig kamera. Men ni (& jag) får klara er (oss) med gamla bilder. Det kan väl funka ändå. Blir ett sätt att komma ihåg gamla bra minnen i alla fall!

Dagen idag har varit vanlig förutom våran håltimme från hemkunskapen, alltså slutade vi klockan 2. Gick hem och var på rätt dåligt humör. Är så himla trött på allting så jag bara skrek typ. (jag är inte så konsig som jag låter.) Tog en väldig lugn eftermiddag och sket i engelskan som jag igentligen skulle göra. Det får bli imorgon. Istället satt jag med en kopp te och läste min bok. Och nu är den nästan färdig. Det är verkligen en bra kriminalserie! Av Camilla Läckberg. Och att läsa böcker är faktiskt inte töntigt och "pluggis-varning" som många tror. Det gäller bara att hitta böcker som faktiskt är bra och spännande.

Juste. Vi fick tillbaka våra So prov idag. Och ett MVG satt väldigt skönt! Annars så har vi börjat med vårat prodject om franska revolutionen idag. Har ungefär sådär en två-tre centimeters hög med utskrifter från datan om allt detta. Arbetet kommer bli väldigt jobbigt, eftersom vi ska skriva åtta olika texter minst om olika saker inom revolutionen nu innan jul. Och sidorna ska kanske vara en A4 styck eller något sådant. OJOJOJ, säger jag bara!

- Nu blir det träning i alla fall! Alla får ha en bra kväll! PUSS



katarina får komma med på en bild! Från sportscamp i somras,
saknar verkligen dom tiderna!

24 / 11 - en måndag kvar

Gud va det har snöat här idag! Det är ju verkligen grymt kul att sitta i skolan och det är snöstorm typ hela dagen! I love it! Det ända som är synd med snö är att:
- pendeltågen blir försenade (och jag som ska till träningen strax!)
- det är jobbigt att gå ute när all snö kommer i ansiktet (haha, patetisk jag vet.)
- när snön smälter blir det bara slask!!!! (usch)

Och ingen har väl missat att det bara är en månad kvar, fyra ynka veckor. Till vadå? Jo JULAFTON! Jag är nog verkligen som ett litet barn i det avseendet. Att typ räkna ner dagarna tills tomten kommer. Iförsig tror jag ju inte på honom längre menmen. Och julklapparna, vem älskar inte dom? att typ leta i garderoberna hemma för att få en liten susning om vad man kommer få. Vill ni veta vad som står överst på min önskelista?
Joo:
- En vit jul. Visst det låter kanske konstigt. Men är inte det något du önskar dig? Det var så himla många år sen det var snö på julafton. Det har inte på jätte många år varit den julstämning som det var när man var liten. Då det faktiskt var snö på marken när man vaknade. Det blir inte alls samma känsla när man vaknar på morgonen och vet att nu är det julafton, sedan drar man upp rullgardinen och ute typ regnar det. Är det verkligen inte det hemskaste som finns?!!


24 / 11 - trötter

Nu är det måndag igen och skola. Jag längtar inte. Såklart så hade jag jätte svårt att sova igår och låg typ två timmar och vred mig känns det som. Det kanske inte var mycket, men länge var det i alla fall! Jag som ändå har haft rätt lätt på Söndagskvällar att somna snabbt. Min kropp får skylla sig själv, för idag är jag så trött som jag inte varit på länge.

Det blir en vanlig skoldag förutom att vi slutar klockan två istället för fyra. Vi har nämligen ingen hemkunskap eftersom Rålis (där vi har hemkunskapen) har studiedag. Lite skönt sådär  att komma hem tidigt och vila (OCH PLUGGA?!) innan träningen. I vanliga fall har jag ju bara en och en halv timme hemma innan jag ska iväg igen.



får köra lite bilder med webben istället för med mobilen ett tag. Alltså
kommer inte hela min outfit komma med, men det får duga.
Idag har jag i alla fall:
- jeans, acne
- svart linne, h&m
- grå tjocktröja, h&m
- toffs och rött diadem

Ha en bra dag, kyss

23 / 11 - innebandy

Nu är jag hem-kommen från innebandyn.  En rätt bra match. Aik hade matchen det mesta (vann också med 9-4 tror jag.) men även Mullsjö hade mycket bra spel. Det ända dåliga var att jag tyckte domarna var riktiga hemma domare.
Och såklart var det aikare överallt, jag, Lollo, Izza och Tessan var nog själva om att vara Djurgårdare.
Och vet ni?! Våran tränare från sportscamp var där och typ jobbade. Jag träffade aldrig henne, såg henne bara bakifrån, men hon hade hälsat på Lollo. Kul tycker jag!

Orkar inte leta efter sladdar och så nu ikväll tyvärr, men helt bildfritt blir det inte ändå. Eftersom de blivit så mycket innebandy nu i det här inlägget blir det såklart en bild på laget!


23 / 11 - solnahallen

Ska alldeles strax iväg till Solnahallen för att kolla på innebandymatch med laget. Och de snöar ute! Längtar att få komma ut, hihi. Synd är att det idag är typ AIK-dag i Solnahallen alltså kommer det vara fullt med AIKare. Och eftersom man varit djurgårdare ända sen barnsben kan jag väl inte säga att det ska bli speciellt trevligt! Fy fan råttorna!

Det är i alla fall AIk-Mullsjö som kommer spela, och man kan väl räkna med en bra match i alla fall.



Synd att en så bra spelare som Niclas Jihde spelar i AIk.

13 / 11 - söööndag

Nu  har jag vaknat och ätit lite frukost osv. Det blir att åka och kolla på innebandy i solnahallen idag, aik-mullsjö, med laget. Iförsig är de bara jag och Cecilia och kanske Lovisa från 94orna som ska med, och vet inte riktigt från dom andra DJ. Men det ska bli kul.

Har inga bilder nu, men jag får leta efter någon sladd tills i eftermiddag när jag har bilder från matchen osv.
NU SKA JAG KILA OCH KÄKA PEPPARKAKSDEG, OCH NJUTA AV SNÖNN UTANFÖR FÖNSTRET, I LOVE IT. puss

23 / 11- sova

Nu ska jag nog som dom flesta gå och sova. tycker det är förvånandsvärt tidig lägg tid för de flesta idag. Alla brukar ju va vakna till typ 3 i vanliga fall. Men jaja, jag behöver sova eftersom jag är riktigt trött!

Juste jag har fått mail från tjejen som har hand om praoplatserna i åre. Vi har fått mailadressen till en annan person som ska vara skolans kontaktperson och våran "handledare" typ under veckan där. Har inte hunnit säga det till Ebba, men ska göra det imorgon, om du inte ser det här inlägget Ebba.
 Sovgott alla!

22 / 11 - pizzabak

Gud vad jag är trött! La mig och skulle kolla på tv lite nu på eftermiddagen när mamma och Victor åkt iväg på hans match. Och vips så sov jag! The hills är tydligen väldigt avslappnande!
Nu har jag i alla fall blivit väckt och det är i full gång med pizzabak här hemma. Victors gudmor Maria och Mikael (som är gammal klasskompis till mig också) och David kommer upp och ska baka med oss. Det är lite som en tradition mellan oss. Dessutom fyller Maria år idag också, GRATTIS!

Eftersom min mobil inte funkar vet jag inte riktigt hur jag ska göra med bilder en tid framöver tills jag får en ny. Antingen får jag leta upp sladden till min gamla URDÅLIGA telefon. Eller så kör vi på kameran. Lite krångligt.
Ha en bra kväll, nu ska jag kiiiila, PUSS

22 / 11 - domare

Nu har jag precis kommit hem från Sollentuna. Sov hos min bästavän Cecilia under fredagsnatten. Vi va iväg lite granna på kvällen men kom hem rätt tidigt. Somnade typ direkt eftersom både Tessan och Cecilia mådde rätt dåligt.

Och imorse när vi vakna snöööööade de! Jippie! Har längtat efter riktig snö jäätte länge så nu är jag lycklig! Annars var det en rätt chill morgon eftersom flickorna kände sig icke krya. Det var meningen att Cecilia skulle dömma två matcher med mig sen lite senare men eftersom hon var sjuk så fick Amanda hoppa in.
Alltså har jag nu äntligen dömt mina två första matcher. Lite pirrigt sådär i början eftersom man är van att va en av spelarna på plan, inte själva den som dömmer. Men i andra matchen gick det bättre.
Sådana där små ungar som vi dömmer är i alla fall riiiiktigt söta!

pengarna som jag får vid matcherna, (110/120 kr) ska jag spara, troligtvis kommer dom gå till praoen i åre. Eftersom mamma och pappa inte kommer betala allt för mig. Och det ska jag bara säga Ebba, längtar så himla mycket!


20 / 11 - h&m

Den här tröjan finns som 'special erbjudande' på h&m. I vanliga fall kostar den 149 kr, men man kan få den för 49.50 kr. Hade tänkt köpa den via internet. Men när pappa sitter och ska beställa den åt mig visar det sig, för att kunna köpa den tröjan för special erbjudandet behövde man förutom det köpa för 190 kr. Och det var inget jag direkt ville ha. Så jag får försöka fixa det på någor annat sätt! Mamma vill nog säkert ha lite andra kläder därifrån också.


20 / 11 - no No

Godeftermiddag alla! Är glad just nu eftersom jag fått hem en check från h&m. Inte på mycket pengar alls, men i alla fall. 50 kr bara, haha. Men alltid något!

Idag har varit sista riktiga skoldagen för den här veckan. Visst imorgon också. Men som varje vecka är fredagen en dag med bara tre lektioner. Syslöjd, bild & engelska. Alltså sköna lektioner plus att vi slutar 1. Därför räknar jag alltid att veckan är slut efter torsdagen.
Det var i alla fall vanliga lektioner hela dagen förutom lektionen efter lunch, No. Alltså, No (ingen) No (naturorigentering).

Ikväll blir det träning och lite packa inför morgondagen. Ska sova hos bästavän från fredag till lördag och dömma matcher på lördagmorgonen.

Första bilden här nere är i alla fall Linnea och Yasmina, som har en liten brottningsmatch innan gympan. Hihi! Och den andra är min outfit för dagen:
- vit t-.shirt, h&m?
- tjocka tights, h&M
- halsband, mammas från barcelona
- 3/4-tröja, randig med rosett från barcelona.




19 / 11 - ansiktsmask

Glömde ta kort på min ansiktsmask (i förpackningen!) men den har jag i alla fall använt nu. En helt vanlig från Åhlens för 20 kr. det var en sort som Esmat pratat om att hon har haft, där den stelnar och man sedan drar av masken. Så nu är min hy bättre i alla fall. Hihi det är så himla skönt med det!

Idag har jag också fått pappa att köpa hem chai-te. Har suttit hela kvällen och druckit det typ (a) nej inte så mycket, lite mindre än två koppar bara.
hade tänkt läsa det sissta på engelskaläxan, men när jag kom på att jag gjort alla ord och tre citat, och bara hade några sidor kvar och en liten sammanfattning orkade jag inte med det. Istället sminkade jag min lillebror!
Bilderna är på min kopp "chai-latte" (hemmagjord, inte alls lika god som på wayne's coffee) och på en sminkad lillebror. Haha tycker han skulle passa rätt bra som tjej!

Ha en bra kväll alla, PUSS




19 / 11 - solarium

Idag efter skolan följde jag med Linnea och Yasmina, eftersom L skulle sola solarium på typ ett nytt ställe på Fridhemsplan. Det är verkligen något och rekomendera, det kostar 30 kr för 15 minuter. Alltså lika som på alla solarium i Stockholm typ. Men lyssna på det här! Det är ett "stå-solarium" med en vibrerande platta som golv, som tränar ben och rumpa. Alltså, du betalar 30 kr för att både bli brun och tränad. Inte illa va?

Det blev en liten sväng vidare till åhlens dit Sara också kom lite senare. jag köpte en ansiktsmask som jag ska använda idag. Det var så längesen och tycker verkligen det behövs för min hy just nu!
Bilder på den kommer senare när jag ska använda den.

1. Ebba, Esmat & Sofia i skolan <3
2. Min söta Sara med hennes nyfärgade hår! <3




19 / 11 - onsdag

Godmorgon alla! tråkigt inlägg såhär på morgonen. Är trött och ska strax till skolan. Och det längtar jag verkligen inte till. För de första ska jag gå själv dit, eftersom vi har halvklass gymnastik på morgonen och Sara&Emilia är i den andra gruppen. Jag tycker ju igentligen Gympan är det roligaste ämnet i skolan, men inte just nu. Vi håller på med redskapsgymnastik och ska ha prov på det nästa vecka. Och vet ni hur mycket av alla de saker man ska kunna göra som jag kan? Jo jag kan göra en rätt hyffsad kullebytta! Inget mer typ. Det är HEMSKT.
Men jag förstår inte riktigt, om man aldrig tidigare i sitt liv har kunnat hjula, hur ska man kunna göra det när man är snart femton? jag har verkligen ingen chans!

Blir roligare inlägg i eftermiddag. Och eftersom jag har bildbrist så får det bli en tjockisbild med alla ytterkläder på sen träningen i måndags. Sorry för bubblan!!!! Ha en bra dag, puss


18 / 11 - tidig kväll

Snart väntar min sköna säng och tråkig läxläsning. Ska ta itu med lite mer av engelskan och svenskan hade jag tänkt. Och sedan ta en tidig kväll igen. Det är så skönt att vara iordningjord när man läser i skolböckerna. Och när ögonen blir trötta (som dom alltid blir för mig när jag pluggar och gör läxor), så äe bara att släcka lampan och somna. Trotts att klockan kanske inte är så mycket.

Nu blir det borsta tänderna, sov gott alla.


18 / 11 - mitt namn

Jaah har sett många som gjort det som jag kommer göra här nere. kanske helt sjukt, men jag måste väl ändå pröva?! Just dehär har jag kopierat från Ebba min klasskompis & hennes kompis Mollys blogg (http://www.ilovesis.blogg.se/) underhåll er nu!

skriv ditt namn med lillfingret; ida
skriv ditt namn med armbågen; ida
skriv ditt namn med pannan; 8er
skriv ditt namn med foten; idfae
skriv ditt namn med näsan; ida
skriv ditt namn med hälen: ikdfasas
skriv ditt namn med munnen: ida
skriv ditt namn med örat: 9i0r45

haha, ja har bjudit på mig själv nu i alla fall, trotts att det här inte alls va speciellt bra gjort av mig (; KYSS

18 / 11 - regnväder

Nu måste de väl snart bli riktig vinter? December närmar sig med stora steg och det är fortfarande det värsta regnvädret jag har varit med om ute. Inte alls kul! Idag lyckades jag i alla fall pricka rätt med busstiderna från skolan, så de fem sissta metrarna sprang jag oc kom lagom till att bussen svängde in till trotoaren. Slapp alltså den "långa" promenaden hem och bli blöt.

Slutade tidigare än vanligt idag eftersom vi inte hade någon livskunskap. Istället hade vi bara klasstiden. Och under dom minutrarna så fick vi välja mellan elevensval-ämnen. Och som vanligt är vår skola riktigt dålig på sånnt. Vi har inprincip samma saker varje år, vinter som sommar. Skillnaden är att de byter namn på tex. "nu är det jul igen" till "vårkänslor", och inom detta går man bara runt och typ kollar på fågelsjöar osv. Riktigt tråkiga val alltså!

Musiken som jag pratade om imorse gick bra. Spelade upp i slutet av lektionen, och fick MVG.


18 / 11 - tidig morgon

Nu blir det ett litet snabbt och rätt tråkigt inlägg innan jag ska upp och möta Sara och sen vidare mot skolan. Gick upp halv 7 somvanligt och är jätte trött! Halv 8 ringde mamma och frågade om jag och min lillebror var vakna. Såklart skulle Victor också upp vid halv 7, men låg fortfarande och sov. Så nu springer han runt här i lägenheten och är jätte stressad.

idag har vi musik och jag ska troligtvis spela upp 'Haleluja' på pianot. Önska mig lycka till det kan jag behöva med min "sångröst". Annars är det en rätt lugn dag. Ska hem direkt efter skolan tror jag och göra lite engelska och svenska (såklart). Sedan blir det nog lite styrketräning ikväll också.

outfit:

   

- grå kofta från h&m (?)
- jeans, gamla
- svart linne, h&m
- nytt halsband från Gina, skulle kostat 120, men på rean köpte jag det för 15 kr. Bilden i mitten visar min favorit berlock.

17 / 11 - trött

Åkte på träningen rättså pigg. Däremot gick allting fel från och med att jag satt mig på pendeln. jag blev riktigt trött under de tio minuter de tar att åka till sollentuna. Och på träningen fick jag rejält ont i huvudet. Alltså en riktigt jobbig kväll för min del. Och inte bättre att komma hem till en hel del svenska-uppgifter.
Tror faktiskt jag ska skippa dom och ta en tidig kväll och ligga och läsa lite. Tror nämligen jag håller på att bli sjuk, precis som resten av min familj/kompisar.

Så godnatt på er alla, och förvänta er en eftermiddag i morron med fullt av uppdateringar från mig! KYSS

17 / 11 - full gång igen!

jadå absolut, jag är i full gång igen! Eller, vi får se hur det blir.. men har varit lite sugen på att blogga nu igen, så pausen som jag tagit i ca 2 veckor har nog hjälpt lite. Det har varit så himla stressigt nu senaste tiden med skola, kompisar, innebandy och hela faderullan så det var rätt skönt att ta en paus med bloggandet och fixa ihop allting igen.

Och just nu känns det rätt stabilt. Inte något prov den här veckan (däremot nästa vecka i No tror jag) So:n kommer vi inte ha något prov i utan vi har ett stort prodjekt istället. Just nu är det faktiskt bara svenskan och engelskan som är riktigt stressig. Såklart är det Christina som ger oss sjukt mycket läxor och säger att vi ska plugga 2 timmar VAJRE DAG i hennes ämnen. Hon tror verkligen inte vi har några andra intressen än skolan!
har varit ute i sollentuna en del också, oh kört rätt många matcher under helgerna.. och snart kommer datumet för dagen då jag ska dömma min första match. haha.

Blir kanske lite uppdatering senare, ska nämligen iväg på träning alldeles strax. PUSSAR


Hemkunskapen idag bestod av ett praktiskt prov. Vi skulle göra en soppa med
köttfärs, till det skulle vi servera ett mörkt bröd. Och jag fick MVG

7 / 11 - take a break

Yes, som ni kanske har märkt så har jag inte skrivit på ett riktigt bra tag! Det har blivit så mycket på sisstone så jag helt tappat orken för bloggen. Men ta det verkligen inte som ett föralltid. Om bara någon vecka har jag tänkt vara i full gång igen med bloggandet, med nya krafter! Ser att ni fortfarande har varit inne och hållt utkik efter nya inlägg under min frånvaro. Fortsätt med det! Är tillbaka vilken dag som helst.

Kärlek, ida

RSS 2.0