30 / 9 - Arn

Jag är nog den enda människan som fram tills för en liten stund sen inte hade sett någon av Arn filmerna?! Visst jag har hört alla prata om hur bra dom är osv. Men jag har inte haft riktigt lust att gå på bio och vid dom tillfällena inte Arn. Men nu idag efter att ha kommit hem tidigt från skolan så bestämmde jag mig för att entligen kolla på "Tempelriddaren". Och gud vad filmen var bra!
Början var rätt så lam och jag tänkte mest att det skulle bli en rätt trist vanlig svensk film. Men hur kunde jag igentligen tänka så? Eftersom Joakim Nätterqvist spelar Arn så kunde jag väl från början lista hut hur filmen skulle vara? gryyymt het, och inte tala om hans muuskler! Eller vad säger ni?

Om det trotts allt inte är någon som sett filmen så rekomenderar jag den stort! Och jag längtar tills jag har tid att se den andra filmen (gillade absolut inte slutet på den här, eftersom dom slutade i mitt i alltihop när jag var som mest inne i filmen.)


30 / 9 - hjärta&blod

Det är många i klassen som tycker lika som jag. Att blod är riktigt äckligt! Men jag tror inte att någon är så rädd för blod som jag. Jag kan inte ens känna min puls utan att bli illamående. Att lägga fingrarna mot handleden och känna dunkandet, äckligt! Jag har typ någon slags forbi för blodet och hjärtat det kan jag lova. Och hur bra på en skala från 1 till 10 är det att jobba om detta i skolan tror ni ? (-;


Visst är det äckligt?
kanske inte just denna bild. Men i almänhet,
hjärtat och blodet!


30 / 9 - No lektion

"Håltimme" på NO lektionen. Igentligen ska vi läsa om typ blodet och hjärtat eller något sådant, men orkar inte det just nu. Får väl ta ett djupt andetag och ta tag i sidorna, vi har ju trotts allt prov snart! Och ett plus är att man slipper göra det hemma om man gör det nu på en gång! PUSS


29 / 9 - TRÄNING

strax ska jag iväg på träning, så jag hinner inte lägga in några fler innlägg ikväll. Tror jag. Senare blir det plugg på spanska provet. Vad ska du göra ikväll? Upplys mig gärna! Puss

29 / 9 - lasagne

På hemkunskapen idag blev det ett lite praktiskt prov efter vårat läxförhör på äpplen & köttfärs. Det i skulle laga var vegetarisk lasagne. Och det var faktiskt gott! Lite variation med vanlig lasagne med massor av köttfärs och så. Tänkte lägga upp ett litet recept på det, men såklart så hade jag inte med mig pärmen hem, så de här receptet är ungefär så som måltiden är.

Vegetarisk lasagne 2 port.
grönsaksfyllning:

1/2 gul lök
1 klyfta vitlök
2 halvor paprika i olika färger.
ca 1/4 squash
2 dl tomatkross
2 dl vatten
1/2 buljongtärning

Hacka och fräs sedan löken och paprikan i en kastrull eller exempelvis wookpanna, ca 2-3 min. Lägg i squashen som du delat i tärningar. Fräs 2 min till. Tillsätt tomatkross,  vatten och buljongtärning. Låt koka i 5 minuter på rätt svag värme.

"ostsås":

3 dl mjölk
1-1/2 dl mjöl
salt, peppar
ost

Blanda ihop mjölken och mjölet när det är kallt. Sätt det på värmen och låt koka upp. Det ska koka ungefär 3 minuter med ständig "omrörning". Annars bränner det fasst i kastrullen. Lägg i hälften av osten (så mycket du vill ha) i såsen.

Lägg sedan varranat lager grönsaksfyllning och varranat lager med pastaplattor om vartannat i en form. Börja med fyllningen så inte det bränner fasst i botten på formen. Överst häller du på den vita såsen och strör sedan över den sissta osten. Låt grädda i ugnen på 225 grader i 20 minuter.

Pröva det är riktigt gott!

28 / 9 - helgen i bilder

Orkar inte berätta om hela helgen. Alltså kommer det bilder på allting nästan!


Lollo, Agnes & Amanda - på väg till Ragna. Fredags


Amanda, Agnes, Lollo, jag (är inte så kort, ser bara ut som det!) på väg till Ragna. Fredags


Tjejmiddag med innebandyn hos Ragna. Fredags


Lilla söta Pillis! Match mot Täby. Lördags


Cecilia sov hoss mig från Lördag-idag. Katten fick vara med på kort också!

Dehär var nästan hela min helg, hur har din varit? PUSS

28 / 9 - helgen

Tjosan! Ingen uppdatering alls under helgen. Har inte haft en enda minut ledig för bloggen tyvärr. Cecilia håller på att plocka ihop sina grejer nu, så jag ska följa henne en bit till pendeltåget och sedan kommer jag hem och skriver gb;n om helgen osv. Kommer dessutom bilder från tjejjmiddagen osv.
Ha det bra tills vidare!

26 / 9 - packat&klart

Nu är jag packad och klar för att åka till Sollentuna. Bara två små sms till Amanda och Cecilia kvar. För jag har ingen aning om Cissi ska in till stan innan? Tror det blir lite tajt alltså.
Här kommer i alla fall bild på mig och min älskade syster sen idag. Det blev en liten sväng till H&M och överskottsbolaget efter skolan, kollade lite och så. ÖB öppnade vid fridhemsplan igår och det är kaos däromkring. Idag var det en kort kö utanför, men har hört att det var fleraflera meter lång kö igår när det öppnade. Så stort intresse på billig varor?


26 / 9 - fredag!

Äntligen fredag igen! Skönt att slippa skolan för ett par dagar nu.. hmm bara två men i alla fall! :-) Ikväll blir det TJEJKVÄLL med innebandylaget, damjuniorerna. Det ska bli mys faktiskt! Sedan ska jag sova hoss bästaväns farmor och farfar, såklart är Cecilia också med!

Vad ska ni göra idag eller i helgen?

<3

Jag vet inet om jag är lite konstig, men jag ÄLSKAR
fotfarande dom här pojkarna! så himla söta!


25 / 9 - dagen

Helt vanlig skoldag idag. Men den gick rätt snabbt? Och imorgon är det
fredag IGEN
. Vekorna går faktiskt extremt snabbt. Kanske för att jag har en så
bra och rolig klass?! Nu ska jag fixax det sissta med min bokrapport och efter det är jag klar med alla Läxor den här veckan! Juste, nu kom jag på! Glömde spanskan i skolan, så påminn mig gärna imorgon någon?

Some pictures!







1. Knasbollen Esmat bär upp Soifa H för trapporna! <3
2. Sockersöta Yasmina! Tyvärr ville hon inte vara med på bild åt rätt håll!
3. Mitt mellis när jag kom hem. Festade till med nyponsoppa, glass och banan. Så himla hungrig som jag var efter dåliga skolmaten!

24 / 9 - jogging

Idag blev det jogging runda 5,5 km. Sedan 1,7 km gång i rask tackt. Tycker det var rätt okej faktiskt. Tog inte tiden, men så speciellt snabbt var det inte. Imorgon blir det en 3 km runda innan träningen också. Det är ju så himla skönt att bara vara ute och springa! Tycker inte ni det?



tyvärr sprang jag inte på en fin strand som här,
visst ser det mysigt ut?

24 / 9 - derby!

Derbydags nu! 7 minuter spelade ungefär av matchen på Råsunda. Kommer bli mycket uppdatering om matchen nu ikväll! hejja djurgården!

24 / 9 - lugn dag!

Hejsan hoppsan. Idag har varit en riktigt lugn och kort dag. Började tidigt som vanligt vid 20 över 8. Vi hade gympa nere vid rålis, men vikarien och alla killar kom typ 10 minuter senare eftersom dom möts vid skolan innan dom gick ner till parken. Origentering var på shemat och såklart så sprang jag med Esmat, eftersom vi är grymmast på det ihop! Det gäller att försvara våran seger från förra året på origenteringsdagen! Sara&Ebba är nog vårat största hot om man säger så ! :-) Sedan, No, Svenska & Matte sen slutade vi som hade gympa på morgonen. Gick hem och åt lunch och tittade på film och nu sitter jag här. Orkar liksom inte börja med Engelska uppsattsen riktigt än.. snart så (a)

Ha en bra eftermiddag! / Ida

24 / 9 - bra start!

Godmorgon alla! Ska tipsa om en bra start på dagen för alla som har lite svårt att komma igång och lätt blir trött och hungrig snabbt. Knepet heter bra frukost! Har kört på gröt ett tag, men har börjat tröttna. Annars är det väldigt lätt att göra iordning och med lite mosad banan eller annan frukt i smakar det faktiskt okej! Istället har jag börjat byta ut min frukost mot så kallade "weetabix" Det är flingor i kexform. Fullkorn rakt igenom. Att äta detta med fil, banan och mandel är riktigt gott, och du håller dig länge enda fram till lunch.

Nu på morgonen har jag gymnastik i Rålis, så ska gå lite tidigare än vanligt för att hinna dit. gympa-outfiten blir såklart djurgårdentröjan. Det gick ju bra igår med en 1-4 seger mot Brynäs. Och idag är det Derbydags!
Ha en bra dag alla, loove / ida

   


23 / 9 - djurgården

Just nu sitter jag och lyssnar på radiosporten. Och gissa på vad? Ja såklart, rätt gissat. Brynäs-Djurgården 1-3 till Djurgår'n efter två spelade perioder! :-) och i år är vi på gång! Jämfört med Hv71 som vann förra årets elitserie. Dom verkar inte alls vara iform i år? Pappa sitter såklart fasstklistrad och lyssnar på deras match mot södertälje där dom ligger under. Stackars pappa.
Och alla som är fotbollsintresserade vet väl vad som händer imorgon? (a) Derby såklart, Djurgården-AIK. Och efter oddsen i tidningar och sådant ska vi allt visa vad vi går för. Gnagarna kan ta sig (a)

 

23 / 9 - färdig med plugg!

Äntligen har jag skrivit klart min svenska deckare. Skickad och klar, äntligen!
Nu har jag bara kvar detta till på fredag:
-svenska bokraport
-engelska uppsatts.
+ spanska prov till nästa vecka(måndag/tisdag)

SUCK!


23 / 9 - plugg

Hela eftermiddagen och fram till för ca en timme sen har jag pluggat. SOM VANLIGT. Skolan tar verkligen kol på mig. Nu har jag varje kväll i typ en vecka somnat vid halv 11 och varit helt slut! Inte likt mig. Nu slutar jag det här innlägget snabbt för att göra de sissta ändringarna i min svenska deckare. 8 sidor på datorn, jippie! kärlek / ida

22 / 9 - dagen

Inte så mkt att säga om dagen, plugg, plugg,plugg, hemkunskap, gick hem, plugg&plugg. Och alldeles strax ska jag på träning i sollentuna. Har du haft en roligare dag ännu än mig? kärlek / ida

21 / 9 - hål i väggen

Hejsan och godkväll alla!
Blev en titt på hål i väggen nu vid 8. Igentligen är det rätt tråkigt, programet är bara en halvtimme, och under dom 30 minutrarna gör dom samma sak och typ samma hål hela tiden? Lite trist, speciellt när man inte känner igen någon typ av "deltagarna". Efter det har ajg bara duschat. Nu snart ska jag ta en tidig kväll och börja läsa en ny bok i Camilla Läckbergs serie. Har precis läst ut "Predikanten" och ska börja på "Stenhuggaren". Både för att ligga lite före i svenska arbetet med böcker. Plus att varva ner och ta en lugn kväll. Ha det bra alla / ida

21 / 9 - alperna

Nu idag har jag och pappa kollat lite på våran alperna-resa. Förra sportlovet var vi till Chamonix i Frankrike. Och det var riktigt kanon! Vi ville testa något nytt iår, trotts att det inte finns många ställen alls i världen som är bättre än Chamonix, eftersom det är just en av världens bästa skidorter! (2807 m i fallhöjd) Vi är i alla fall rätt så inriktade på att fortsätta i Franska alperna och den här gången Les Trois Vallées. Frågan är bara om vi ska åka efter nyår eller på sportlovet. Alla har olika uppfattningar vilken tid som det finns mest snö? Har du varit i alperna och har någon uppfattning om snötillgång under nyår eller sportlov?


"byn" Val Thorens där vi hade tänkt bo


Öl smakar kladdkaka

Om man lyssnar noga så hör man att dom remixat meningen
"öl smakar kladdkaka"
Det berättade Cissi för mig precis efter sommaren,
och eftersom jag lägger ut detta
innlägg och gått runnt och sjungit på den, så vet nu varrenda kotta det :-)


21/ 9 - filmdags

Nu blir det en liten lugn filmstund för mig. Lunch och vila.
Eftersom alla pratar om Paris Hiltons film;
The hottie and the nottie.

Så blir det filmen jag spenderar söndagens eftermiddagstimmar med.


om den 20/9 & match mot täby

Att komma till hallen och veta att vi har 3-4 avbytare känns ju inte så toppen?! Och att ett par av spelarna anmält bara några timmar innan matchen att dom inte kan komma. Man blir inte på så bra humör. Men det är bara att kämpa på då ! :-) Och täby är ju igentligen inte ett lag som vi har så stora förväntningar att vinna mot. Alltså går vi ut och gör en så bra match som möjligt. Och det blev ju en bra match. 4-6 mot dom är ju kanon!

Och här ska jag tillägga att Täby är ett lag som jag hatar. Och när dommarna gör fel (inte bara mot oss utan åt båda hållen) blir man ju lite irriterad. Jag blev tacklad på ett rätt fult sätt, så jag trillade rakt på ryggen och tappade andan. Under resten av matchen och även nu dagen efter har jag konstig andning och riktigt ont i revbenen. Domarna gjorde ingenting. Lite senare i matchen höll en täbyspelare fasst min klubba och typ la sig sedan över mig, som att jag hade tregit ner henne bakifrån, fast jag i själva verket inte gjort någonting. Domarna blåser frislag åt Täby. Jaja, matchen var bra trotts att vi förlora, och det är bara att fortsätta kämpa tjejer! :-)

Kärlek / ida

21 / 9 - om den 20:de

Igår blev alltså en dag med min bästavän. Det är alltid så kul att träffa henne fasst man inte direkt gör något speciellt. Cecilia höll på att byta rum och för en gångs skull hade hon icke stökigt! :-D Vi var väl hoss henne i någon timme. Sedan åkte vi lite för tidigt till samlingen inför matchen. För att hinna träffa hennes pojk lite grann. Vi åt sushi på lyxresturang (pendeltåget) (a) Sedan var det samling och första mötet i serien mot Täby is.

   - Bästavän i sitt nya rum.

   - våran sushi på pendelstationen.

   - Cecilia och hennes Edwin :-)


20 / 9 - fredagskvällen

Godmorgon alla! Väckarklockan ringde vid halv 10, så jag inte skulle sova bort hela dagen innan matchen. Somnade riktigt tidigt igår, jag var helt slut! På eftermiddagen mötte jag upp Robin på stan. Vi kollade lite och hon letade jeans. Åkte sedan hem till henne och lagade pasta med köttfärsås. Och om jag ska vara ärlig så var vi grymma på det! ;) Efterrätt blev Ben&Jerry! Hittade den perfekta smaken för oss två som älskar chocolate & cockie dough. En blandning av dom två som blev half baked. Har aldrig sätt den smaken innan. Vi slappade framför tv:n och såg på lilla jönssonligan. Haha. Sedan kom pappa och hämtade mig eftersom jag inte orkade åka t-bana från Ängby.
Hade alla en bra fredagsväll?

bilder:
1. från souk-gallerian, typ världsrekord i flest t-shirtar
2. bild på våran fina middag (ser inte så mycket)
3. Robin, fixad och trixad så man ska se lite grann.

   

19 / 9 - tandtroll, NEJ

Äntligen fredag och skolan är slut för helgen. Fick veta av mamma och pappa igår att jag skulle till tandläkaren imorse. Vägrade igentligen gå dit, men när jag övertalat mamma att få något klädesplagg isåfall så gick jag med på det. Och jag verkligen hatar folktandvården. Personalen är virrig och det vimlar mest av tandläkare som är gamla och turiga! Och hon som jag hade den här gången förstörde mitt tandkött! För att dom tyckte jag borstar onogrant. Jag borstar över fem minuter för det mesta, jag tar på alla tänder och det finns ingen beläggning kvar efteråt. Hur ska man kunna borsta nogrannare då? Jag hade i alla fall inga hål.
Nu ska jag snart ta och träffa en kompis, som jag inte träffat sen i somras, ska bli kul!

outfit:
strumpbyxor - h&m
randigt linne/tunika - Cecilias
skärp - Cecilias
och flätor


18 / 9 - träning

Nu är det alltså träning om fem minuter, eller jag ska börja vandra hemifrån mot pendeln då. Träningen börjar halv 8 till 9. Känner att jag måste bli ordentligt frisk nu, så jag kan köra matcher och träningarna fullt ut (jag gör det trotts att jag igentligen inte får.) Bilder nedanför är på min "stora trunk" och innebandy fodral, på första bilden finns även sjalen med som Cecilia ska låna. Andra bilden är då min träningsoutfit. Om man lägger märke till tröjan så är den från Storvretacup från iår, där vi vann HELA CUPEN.

 

18 / 9 - VINTER

Gud va jag saknar vintern! Gör inte någon annan det också? Jag vet att jag skrivit om det nu någon gång innan, men jag är så himla pigg på snö nu! Hösten kan vi hoppa över och komma till första advent eller något sådant istället. Yasmina spelade den här "all I want for chrismaas" idag i omklädningsrummet och jag blev helt *aaah* jag vill ha snö/vinter och jul nuu! Ebba och jag har ju snackat om att praoa i åre också när vi har praoen i skolan. Det skulle vara väldigt najs! Någon som bor eller har stuga i åre?

Blir lite bilder från i påskas i sälen med Amanda och Lollo!

1. jag.
2. jag igen.
3. amanda&jag
4. Lollo&jag i snödriva

   


17 / 9 - fix&trix

Nu börjar jag känna att jag måste börja tänka lite mer på mig själv alltså. Det är så himla mycket i skolan nu för tiden (trodde verkligen inte att åttan skulle vara såhär jobbig) så jag hinner knappt med något. För det första måste mamma verkligen boka tid hoss frisören åt mig snart. Varje dag stör jag mig på mina slitna toppar.

Jag ska också se till så jag får tid att fixa naglar. Som jag bara hann fila ner lite grann igårkväll. Någon som har något bra tips på nagelförstarkare som är bra men inte allt för dyrt? Jag har börjat märka att naglarna delar sig mer och mer.

Fixa fötterna. Fila och bada fotbad. Fixa ansiktet med ansiktsmask . Det är mycket jag inte hunnit med alls nu på hösten som skulle gjort att jag känner mig mycket fräshare. För visst är det viktigt att sköta om sig själv ordentligt så man känner sig fräsh och snygg.

 

17 / 9 - skolan

Nu var det exakt 1 tim och 13 min sen jag slutade. Skönt med Onsdagarna eftersom halva klassen har gymnastik och vi som har Fredrik slutar 10 över 2. Vill bara tillägga att jag höll på att skriva Torsdag istället för Onsdag även i innlägget. Jag har nämligen gått runt hela dagen och trott att det har varit Torsdag och att gårdagen var måndag. Lite konstigt jag vet, men så har det i alla fall varit. Vanliga lektioner hela dagen.
Och nu är det verkligen höst! Vantarna jag visade med bild på bloggen för ett antal veckor sedan är nu bestälda från h&m så jag hoppas dom och de andra kommer så fort som möjligt. Ett par skor ska jag nog ta och hitta till vinter&höst snart också. Någon som har förslag på bra skoaffärer?

Ha en bra eftermiddag, nu ska jag sätta mig med svenska-novellen idag igen.


17 / 9 - godmorgon

Godmorgon alla som är vakna vid den här tiden. Om några minuter ska jag ner till Kristinebarg för att ha Gympa. Tyvärr får inte jag vara med på det stora coorvertestet eftersom jag fortfarande är förkyld och känner en aning i halsen. Det blir omprovstiden för mig dåra. Ha en bra dag alla ! kärlek / ida

16 / 9 - PLUGG

Nu har jag ända sedan förra innlägget lagt alla hemsidor åt sidan, msn, playahead, facebook och blogg. Och all uppmärksamhet riktad åt ett ända world-dokument. Deckaren som vi skriver på svenskan. Tycker inte att jag kommer någon vart med den alltså. Ligger fortfarande på mitten ungefär trotts att jag arbetat med den i några timmar nu. Iförsig skrev jag över från häftet till datan, ändrade stora delar i berättelsen också. Riktigt trist med skolarbeten alltså!

Ska pigga upp mitt humör och tråkiga innlägg för dagen,
det blir bild på 1. hemkunskapen från igår 2. liv idag på stan
 och 3. alla som var med idag på stan och töntade sig :)

   

16 / 9 - vi är sjuka!

Nu väntar min svenska deckare på att bli avskriven på datan och sedan fortsätta där jag är. Nästa vecka ska den vara inlämnad och jag har inte ens skrivit hälften av min novell. Snackar raggar-repliker med min tjej-tjusande kusin och ska försöka hitta någon låt till playahead.
Idag hade vi tre och en halv timmars håltimme. Mellan klockan halv elva till två. Jag och dom flesta tjejerna i klassen åkte till Kungshallen och åt lunch. Sara och jag delade på en kinesisk rätt, ris&kyckling med cashewnötter. När vi beställde mat dök också Olle och Jason upp, så dom gjorde oss sällskap. Efter lunchen gick vi typ runnt på stan och sjöng jullåtar(?) Alla tyckte nog vi var sjuka i huvudet. Vi stod med ballonger från McDonalds och sjöng för fulla muggar! Dessutom var det ett helt gäng människor som tog kort och filmade oss. Okej, jag erkänner, vi VAR helt sjuka i huvudet ;)

konfirmation

Ja, det är väl dags att anmäla sig nu ?! Om det redan inte är försent,
hoppas inte det. Hade pratat med både Cissi och Sara om att gå. Men
tror det blir ett läger med Cissi och alla från sollentuna typ.
Det är närmanre, eftersom jag och Sara tänkt gå på något sådant som
man åker utomlands på. Och kostar mindre, eftersom jag både ska till
Frankrike med familjen och hade tänkt gå på innebandyläger i Storvreta
på sommaren (om någon hänkar på det?!) Mamma håller jusst nu på
att prata med Cecilias pappa om anmälningsgrejen. Så det är väl
typ bestämt nu, om det fortfarande går att anmäla sig, Stora Strand.

Och alla som tror att konfirmation är tråkigt ?
Det finns väl inte en ända människa som går på sådant
läger för att man tror på gud? Jag åker dit för kompisarna
och presenterna efteråt (egoist)


15 / 9 - äppeldag

Idag var jag så himla trött, som vanligt på måndagar och  alla andra skoldagar för den delen. Orkade inte bry mig vad jag satt på mig, så det blev mjukisar och en randig tröja med 3/4-ärmar som jag köpte i Barcelona. Och eftersom klädvalet var så "mysigt" och inte alls fint så lägger jag inte upp bild!
Äppeldag, idag på hemkunskapen. Massor av olika pajer och kakor eller vad man ska säga. Tror jag och Yasmina hällde på lite för mycket kanel? Även fasst vi läste receptet som man ska, där de klart och tydligt stod 1 msk kanel & socker. Men allt annat med vår kaka var bra. Tror faktiskt vi två kommer få MVG , eller kanske inte (a)

Ikväll blir det i alla fall träning, och inget mer planerat. Ha en bra eftermiddag!

15 / 9 - morgon

Måndag igen då. Och stressen med skolan och allt börjar.. Tummen upp för att vi inte har något prov i veckan i alla fall!
Nu ska jag kila och göra iordning det sissta med smink och så. Orkar inte bry mig så mycket om det idag, eftersom jag är sjukt trött och rätt förkyld. Så det blir bara mjukisar idag!
Ha en bra dag alla ! kärlek  ida

14 / 9 - Ida!

Grattis till mig själv och alla som heter Ida!
Har ju aldrig grattat något annat namn på den här bloggen, men lite självisk får man väl vara ibland (?) Och det är ju dessutom inte bara mig jag grattar, utan alla som heter Ida i hela väääärlden (a)
Hoppas alla har en bra dag än så länge, även ni som inte har det fina namnet
som har namnsdag idag!


ida och emil i lönneberga (a)

design?

Det blir nya designer på bloggen lite närsom. Jag har inte någon aning om hur jag vill ha den, alltså exprementerar jag lite. Det får väl funka såhär så länge? Vad tycks & gärna massor av tips, TACK!


14 / 9 - söndag

Väcktes av väckarklockan och trodde det var måndag. Men som tur är så är det ju bara Söndag. En hel dag till att vara hemma och ta igen sig så jag är helt frisk tills på måndag. Har inte planerat något idag, och tänker inte göra det heller. Ska vara hemma och kanske kolla på någon film som pappa har. Och kanske en promenad ? Eftersom jag inte får ut och springa för mamma :-( frisk luft ska ju va bra för förkylningar ?

Blir fika när lillebror kommer hem från träning,
eftersom jag har namnsdag idag ! (a) Fick en
puderborste av familjen, hihi man tackar!

SVENSSON SVENSSON

Tycker ni inte att Svensson Svensson är det bästa pogramet/filmen som finns ? Det tycker jag ! Jag tror inte det går en sekund utan att jag garvar. Liksom Gustav som alltid beter sig som ett barn. Vad vore livet och inte minst julafton utan den familjen? Och nu om en kvart är dom i tvn igen. Med dom nya avsnitten. Det kanske har gått ett par stycken redan, vet inte riktigt. Men det var först idag jag såg att dom äntligen börjat. Så jag har paxat första parkett i soffan!


13 / 9 - förkyld

Efter en skön och lång tupplur i soffan där jag deckade i ca 2 timmar, har jag förstått att jag kanske visst är förkyld. Jag är väldigt envis men får ge med mig, mamma hade rätt, SOM VANLIGT. Det blir en lugn lördagskväll med film och kanske en kopp te ? Det ska väl hjälpa ? Inte för att jag har ont i halsen eller så. Jag är nog bara mest snorig.

Eller vad ska man göra vid förkylning? Jag är i stort behov av förslag att bli frisk ?!


13 / 9 - derby

Jag har tillbringat morgonen i Thurebergshallen med att spela match, DERBY. Rotebro VS. Töjnan. Och det var bara och visa vilka som äger sollentuna, såklart vann vi med 5-1. Hejja Rotan!
Lyckades övertala mamma att få spela matchen trotts min början på förskylning. Klarade det rätt okej, men märkte att jag håller på att bli sjuk, så det är bara att ligga hemma på soffan resten av helgen så jag blir frisk till träningen på måndag, och vårat coopertest i skolan på onsdag!

Vad har gjort under morgonen ? :-)
kärlek, ida


13 / 9 - troligtvis match!

Fortfarande rätt försyld. Men efter att ha pratat med mamma nu, lät det inte som att hon skulle förbjuda mig att spela match idag. Så jag hoppas på det. Så nu är det bara att hoppa i matchstället, käka frulle och åka iväg till sollentuna. (Trotts tiden, JIPPIE) ha en sköööön morgon alla, löv / ida

12 / 9 - SJUKLING !! :/

Hejsan. Blev inte alls den fredagkvällen jag hade tänkt och planerat. För det första fick jag inte vara ute alls länge för mamma ikväll och alltså blev min utekväll med Emilia inställd (eller vad det nu var vi skulle göra, träffa ngra elr så.) tråkigt, eftersom jag längtat efter att va med min sis och massor av andra på kvällen, under dagen. Och dessutom har jag blivit skit försyld nu under kvällen, så matchen med damjuniorerna ligger risigt till imorgon! Men ska se till att spela den ! Ha en bra kväll alla lycko-ostar som får vara ute ! love / ida17

12 / 9 - skolfoto

idag var det endast skolfottot som var intressant.
Såklart känns det hemskt, och jag vet att jag kommer se helt sjuk ut.. :-/
Ensamfottot fick jag ta en titt på eftersom jag är sisst på klasslistan.
Och det var verkligen OMG, HEMSKT!

outfit till skolfotto&skola:
vitt linne, h&m
jeans, acne
sjal, h&m
halsband, från cissi

     

11 / 9 - klass 8a

Idag fick vi veta lite hur det gick på Samhällskunskapsprovet och biologiprovet. Blev godkänd i So:n och nästa vecka får vi veta om vi får mer än G. Alltså VG elr MVG. Maria har bara rättat G-delen så fortsättning följer. Dessutom gick typ John Travolta (vi kallar vikarien så i klassen) igenom dom rätta svaren på No provet. Har i alla fall ett fel som jag vet, eftersom jag missuppfattade frågan. Tror ändå det gick rätt bra på båda proven. Trotts att jag fick PANIK innan & under skrivningarna. Ikväll blir det i alla fall träningsmatch mot Bollstanäs med DJ. Inget annat planerat, förutom att jag glömde min Engelska som vi har tills i morgon i skolan, får försöka plugga på något annat sätt.

Här är min underbara&konstiga klass. Där alla sitter och sjunger
Back Street Boys i korridoren under rasten. videon från www.summery.blogg.se


11 / 9 - träningsmatch!

Dålig uppdatering igår märkte jag. Blev inte ett ända blogginlägg. Var i Sollentuna hela eftermiddagen med Izza, Tessan & Cecilia! Vi tjockis-åt på donken innan träningen, LYCKAT. Dessutom var vi i hallen typ 2 timmar innan träningen började, vi hade sällskap med p97orna. Haha monster, fasst väldigt söta ändå. Orkar inte berätta mer i detalj om allting. Så det blir en bild på mig och Tessan från omklädningsrummet.


9 / 9 - tired!

 Idag började skolan 20 över 8. Och jag börjar märka att skolan och alla läxor och prov tar på krafterna. Har riktigt svårt att vakna på mornarna och ögonen slår igen om vart annat ända fram till att jag ska börja sminka mig. Glada nyheter var att Sara var tillbaka till skolan och jag hade därför sällskap med henne som vanligt. Mycket roligare än att gå själv! Nu har jag kommit hem för ngra timmar sen. Ojj vad tiden går snabbt, kollade precis på klockan och den är redan halv 7! Lite senare (om typ en halvtimme) blir det plugga gärnet inför proven i morgon, jag ska i alla fall ha ett VG på båda dom har jag bestämt!

Jag är väl den ända på jordklotet som inte sett mamma mia på film? Har såklart sett musikalen men har inte hunnit med filmen. Hade tänkt gå på den med mamma på fredag, men eftersom jag nästan säkert har bestämt att vara med Emilia då så får det bli nästa vecka! Ha det bra ikväll alla lööv / ida

8 / 9 - MVG i spanska

Nu har jag precis kommit hem från skolan. Slutade klockan fyra efter hemkunskapen. Det blev typ någon soppa på grönsaker och något bröd som smakade pannkakor. Hann också med ett vattenkrig mot teoman under lektionen , det var han som startade med att förstöra min mascara, och jag fortsatte med att blöta ner honom med en sånn där stor "sopp-sked" eller vad det heter. Det var faktiskt kul (a) Bilden för idag är på Teoman, Emilia, Vincent och Liv. Bara för att visa att det skilljer rätt många centimeter mellan "dom korta" och "dom långa" (haha Emilia&Liv är dom coolaste kortisarna jag känner så det så.) Lägger ut bilden för att reta T&V lite också eftersom dom verkar hata bloggar!

Idag fick vi tillbaka våra spanska prov, och jag fick alla rätt och MVG, och jag är jätte stolt! Ikväll blir det plugg till No & So proven, men innan det träning med damjuniorerna. Ha de bra ikväll alla, loove / ida


8 / 9 - Måndag igen

Snart är det väl dags att dra sig till skolan dåra. Jag hatar verkligen måndagar. För de första är de våran längsta dag i skolan och för det andra är det så himla svårt att bli pigg! Halva morgonen nu har mina ögonlock slagit igen och velat somna.

Dagens outfit:
kofta - från Barcelona
blått linne med vita blommor - Åhlenscity
blåa acne jeans - outlet fplan



7 / 9 - joggning

Blev en jogging runda för ett tag sen. Och som vanligt gick det inte alls som jag ville och jag börjar bli mer och mer irriterad, rädd och arg för att jag vet att jag inte kommer klara konditionstestet som går av stapeln om två veckor tror jag. Det är absolut inte konditionen som är fel på. Jag var inte enns anfådd när jag sprungit till stadshuset som är halva vägen. Det är mina knän som är problemet. Eftersom det är fel på dom måste jag ha mina dumma knäskydd som förstör min träning EVERYTIME! Jag blir helt stum i benen och kan inte springa ett steg till, det känns som jag ska sprängas! Och jag kan inte göra något åt det, eftersom jag måste ha mina knäskydd för sjukgymnasten!

LÄÄÄNGTAR!

Jag får typ värsta anfallen jusst nu när det börjar bli höst. Hösten behövs verkligen inte, den är inte bra på något sätt. Okej kan vara mysigt ibland när man varit ute i värsta kalla höstovädret att komma in dricka en kopp te eller varm oboy och kolla på typ en film. Men inget annat!
Jag vill liksom bara hoppa över hösten och få vinter NUUU! Liksom inte tråkig slask vinter som det alltid är här i Stockholm. Utan riktig vinter när det snöar typ en meter. Så kommer det väl aldrig bli här. Dessutom längtar jag ihjäl mig efter att få åka snowboard! Och förhoppningsvis åker vi till Alperna eller liknande i år igen, antingen på nyår eller sportlovet. Själv hoppas jag på nyår eftersom det är mycket mer snö då!
För att inte dö av längtan lägger jag väl upp lite bilder. Den första bilden är tagen första året jag åkte snowboard tror jag, jag var 9 eller 10 år då. Resten är från Chamonix i Frankrike förra året.

        

7 / 9 - söööndag

Haha så himla trött alltså! Somnade om två gånger när väckarklockan ringde. Okej, jag satt den på klockan nio och vanliga människor är väl typ inte uppe vid den tiden om man säger så. Men jag vet hur svårt jag får att somna på söndagskvällarna om jag inte går upp tidigt. Men efter den här helgen blir det nog inte svårt att somna, så lite sömn som man fått! Idag blir det som tur är en chill dag, tyvärr plugga eftersom jag "glömde" det igår kväll. En träningsrunda runnt stadshuset ska jag klämma in också!

Blir kanske bilder lite senare om jag orkar leta reda på något, nu ska jag ta och kolla lite tv, men muntra gärna upp mig med ROLIGA kommentarer och inte massa bullshit tills jag kommer tillbaka! :-)

6 / 9 - bra kämpat tjejjer!

Hemma och halva helgen har jag ägnat mig åt innebandy. Fredagkvällen blev som sagt vänskapscup i åkersberga. Riktigt svårt motstånd som man kan tänka sig om man möter Ackers, Täby is, Storvreta och på igentligen lite lägre nivå än oss Bollstanäs. Första matchen mot Ackers gick åt pipsvängen. Tror inte någon var riktigt igång och hade innebandytänket. Dessutom hade vi hälften så stor trupp som alla andra lagen.

Efter tre matcher och inför den sissta skrämmer våran målvakt och käraste Lovisa "Lohoe" oss så enormt! Går inte in på alla detaljer men hon fick en kollaps av troligen vätskebrist, ätit dåligt, virus i kroppen och ätit alvedon innan matcherna. Hon svettas enormt mycket och yrar. Tränare och en mamma åker med henne till sjukhuset. Och kvar sitter resten av laget, och STORGRÅTER på avbytarbänken medans vi kör matchen. Men vi blåser av matchen i halvtid efter att ha fått lånat Täbys målvakt. DET VAR I ALLA FALL BRA KÄMPAT I HELGEN & LOLLO MÅR BRA!

Bilder kommer kanske senare.

INNEBANDY

Det blir ett innlägg nu direkt efter mitt förra. Märkte att tiden började rinna iväg och om 5 minuter ska jag kila till pendeltåget. Innebandycup i åkersberga idag, sedan sova hoss cecilia. Imorron 10 års jubeleum med klubben sedan hem och plugga järnet till proven jag har i veckan! Trevlig helg!



ett antal år sedan!

5 / 9 - redan fredag!

Idag är det ju som sagt Fredag, och jag förvånas att veckan gått så himla snabbt! Veckor i skolan brukar ju kännas som en evighet i vanliga fall. Men jag tror det beror på att vårat schema är riktigt bra i år! Exempel fredagar har vi tre lektioner, textil-slöjd, bild och engelska. Riktigt bra! Idag hade vi i alla fall ett litet engelska test på singular/plural. I år går det faktiskt rätt lätt på lektionerna, även fasst jag inte är direkt en höjdare på engelska. Efter skolan blev det en tur ner till f-plan med Sara, Felicia och Emilia. Jag köpte ett solrosbröd och den där juicen där det bara är frukt i, från chiquita. Sedan gick vi och satte oss på donken och drack vatten och jag åt mitt mellis.


MER KLÄDER!

Jag behöver verkligen mer kläder!
Ngn som har något tips, ?!


4 / 9 - spanska!

Hola! Hoy es jueves, cuatro de septiembre. Hej! Idag är det den fjärde september. Och idag var det som sagt spanska läxförhör! Men som vanligt eftersom vi har Livia så är allting jätte lätt. Det var bara en sida och jag kunde allting utan att tänka efter. Så jag tror faktiskt jag fick alla rätt, MUY BIEN!
Dagen har rullat på som vanligt annars. Efter skolan var jag, Sara & Emilia och kollade på jeans! Säger inte vilken affär för det får man lista ut själv, men jag köpte i alla fall ett par ACNE JEANS för 400 kr, som skulle kostat 1 300 kr. Ett riktigt fynd! Och perfekt eftersom jag hade tänkt börja på min jeansletarlista om någon vecka eller så, men det behövs ju inte nu!
Det är ingen träningsmatch idag som mamma hade sagt, det är den 11te nästa vecka. Så idag blir det vanlig träning.
käärlek / ida17@

Dom två första bilderna är på jeansen och dom två sissta var från innan dif-örebro

         
         

3 / 9 - plugg!

Hejsan hoppsan bloggläsare! haha vilket intro va?! Nu är jag hemma från skolan, eller har varit det ett bra tag. Slutade 14.10 och sedan var det den långa vägen hem med all packning! Jusst nu har jag en bok i skåpet som är min. Jag delar ju med Ebba, och det gör ju att vi har dubbelt så många böcker som alla andra. Jag har i alla fall med mig, engelska, no, so och spanska hem. Svenska boken har Christina på rättning och matteboken är det ända jag har kvar i skåpet.
Snart blir det riktigt STORPLUGG med Emilia och Sara när dom har kommit från gymnastiken hit.

Har blivit en ny header, vad tycks?


2 / 9 - tröttsamt!

Hejsan! Nu har allvaret börjat! Det märker jag direkt eftersom jag knappt har någon tid alls att sätta mig och ta det lungt framför datan, fixa bloggen och svara på gästboksinlägg. Jag tror jag har två böker kvar i skåpet och resten är hemma för att plugga inför prov och förhör. Det är fyra träningar i veckan redan nu när matcherna inte börjar. Plus att jag ska försöka klämma in både löpning och styrketräning i allt detta! Gissa om jag har det lite tajt med allting nu?!

Det kommer i alla fall lite bilder här från helgen:
1. Anton&Simon inne på butiken Zara
2. Från höger, Lollo, Cissi, jag & Lollos kompis, NRJ
3. Lollo och cecilia i tunnelbanan på g till NRJ


             

1 / 9 - DIF - ÖREBRO

Hejhej, riktigt dålig uppdatering! internetet ur funktion under hela helgen, och jag säger inte hur! Eller okejdå, jag hade typ råkat dragit ur sladden när jag varit där nere och rotat. Alltså hade inte jag och Cissi någon data på hela helgen, men vi klarade oss så bra ändå :-) NRJ i lördags med typlollo@ och såklart cizzzan@ och massor av andra. Söndags träffade vi roobzz@ hemma hoss mig och gjorde typ ingenting? OCH IDAG VARE DIF - ÖREBRO. Som inte gick speciellt bra då. Eller jag, izzu@ amdas@ & wernolf@ hade skit kul i klacken, men matchen var kattastrof! Men som tur va inte lika dåliga som PINSAMMA BAJEN, som åkte på torsk med 5-1 mot Hellsingborg! Allt för mig ikväll tror jag, och i morgon får det bli mer jag lovar! Sov gott alla när ni ska sova, love / ida

RSS 2.0